09384836103

info@iginobee.com

3خاصیت عسل که شما را شگفت‌زده خواهد کرد

از گذشته‌های دور، فواید عسل طبیعی هم به عنوان غذایی خوشمزه و هم به عنوان دارویی التیام‌بخش شناخته شده بوده است. خواص عسل طبیعی بسیار زیاد است. طعم شیرین و مطبوع عسل آن را به گزینه‌ای بسیار خوب برای جایگزین کردن با شکر تصفیه‌شده و شیرین‌کننده‌های مصنوعی تبدیل می‌کند. در این مقاله ۱۰ مورد از خواص عسل برای پوست، قلب و سلامتی را برای شما شرح می‌دهیم.

۱. حاوی مواد مغذی مفید است

 

عسل مایعی شیرین و غلیظ است که توسط زنبورهای عسل تولید می‌شود. زنبورها قند را از طریق گرده‌های گل موجود در طبیعت اطرافشان، جمع‌آوری و درون کندو آن‌ها را به طور مکرر مصرف، هضم و دفع می‌کنند. محصول نهایی این فرایند عسل است؛ مایعی که برای زنبورها حکم غذای ذخیره را دارد. رنگ، بو و طعم عسل با توجه به گل‌هایی که در محل سکونت زنبورها قرار دارد متغیر است.

از نظر ارزش غذایی، یک قاشق غذاخوری عسل (۲۱ گرم)، حاوی ۶۴ کالری و ۱۷ گرم قند است که شامل فراکتوز، گلوکوز، مالتوز و ساکارز می‌شود. عسل طبیعی تقریبا فاقد هرگونه فیبر، چربی یا پروتئین است.

عسل همچنین میزان کمی ویتامین و مواد معدنی (حدود ۱ درصد) دارد، که برای برطرف کردن نیاز روزانه بدن شما کافی‌ نیست؛ مگر این که روزانه چندین کیلو از آن را بخورید!

نقطه‌قوت اصلی عسل ترکیبات بیواکتیو گیاهی و آنتی‌اکسیدان‌های آن است. درصد این ترکیبات در عسل‌های تیره‌تر بیشتر است.

۲. از نظر آنتی اکسیدان غنی است

 

عسل طبیعی با کیفیت حاوی بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌های مهم است که شامل اسیدهای طبیعی و ترکیبات فنول مانند فلاونویدها می‌شود. محققین بر این باورند که همین ترکیبات هستند که به عسل خواص آنتی‌اکسیدانی قوی می‌دهند. برای مثال نتایج به دست آمده از دو تحقیق نشان داد عسل گندم سیاه میزان آنتی‌اکسیدان موجود در خون را افزایش می‌دهد.

آنتی‌‌اکسیدان باعث کاهش خطر حمله قلبی، سکته و برخی از سرطان‌ها می‌شود و همچنین برای سلامت چشم مفید است.

۳. در مقایسه با شکر برای دیابتی‌ها ضرر کمتری دارد

 

شواهد در مورد رابطه‌ی عسل و دیابت تا حدی ضدونقیض است.

از یک سو عسل می‌تواند چند عامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را که در میان افراد مبتلا به دیابت نوع رایج است کاهش دهد. برای مثال می‌تواند میزان کلسترول بد LDL، تری‌گلیسیرید و التهاب را کاهش و میزان کلسترول خوب HDL را افزایش دهد.

از طرف دیگر برخی از تحقیقات نشان داده‌اند عسل باعث افزایش میزان قند خون نیز می‌شود؛ البته نه به اندازه‌ی شکر تصفیه شده.

بنابراین، با این که عسل برای دیابتی‌ها از شکر تصفیه‌شده گزینه‌ی نسبتا بهتری است، اما باز هم باید آن را با احتیاط و کنترل‌شده مصرف کرد. در واقع بهترین رژیم برای افراد دیابتی پرهیز کردن از هر نوع مواد غذایی با کربوهیدرات بالا است.

این را هم به یاد داشته باشید که برخی از عسل‌ها که به اسم عسل چهل‌گیاه، عسل یونجه، عسل آویشن یا هر نوع عسل طبیعی دیگر در بازار وجود دارد، ممکن است تقلبی باشند. با این که فروش عسل تقلبی در بیشتر کشورها غیرقانونی است، این کار هنوز در اکثر نقاط دنیا انجام می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *